Veere ademt historie. De smalle straatjes met kinderkopjes, de statige handelshuizen en niet te vergeten de imposante Grote Kerk en het beroemde Stadhuis voeren u mee naar vervlogen tijden. Museum Veere doet daar nog een schepje bovenop, toont onder andere de eeuwenlange relatie met Schotland en hoe in Veere vroeger recht werd gesproken. Gidsen van het museum nemen u mee langs de verborgen plekjes van de stad. Ga mee en hoor de verhalen die achter de gevels schuil gaan.

MUSEUM VEERE

DE GESCHIEDENIS VAN VEERE KOMT TOT LEVEN

Museum Veere is gevestigd in twee prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het monumentale Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere en de beroemde vergulde beker van Maximiliaan (zie rechts). Op de Schotse zolder vertellen we het verhaal van de Schots-Veerse handelsrelaties. De oude Vierschaar laat zien hoe, lang geleden, recht werd gesproken. Door het jaar heen organiseert Museum Veere activiteiten en tentoonstellingen die de historie van de stad steeds op een andere manier belichten. In onze museumwinkel vindt u een blijvende herinnering aan uw bezoek aan historisch Veere.

Bezoek de website

GROTE KERK VEERE

LANGE EN BOEIENDE GESCHIEDENIS

De Grote Kerk Veere kent een lange en boeiende geschiedenis. Het historisch monument ligt aan de zuidoost-rand van de historische kern Veere. De kerk, voltooid in 1521, is het symbool van de geschiedenis van glorie en verval van de ooit prominente havenstad, een verval, dat heden ten dage gelukkig tot stilstand is gebracht.

Bezoek de website

VEERSE MEER

EEN WATERSPORTOASE

Het Veerse Meer is een oase voor de watersporter. Ooit was het meer een woelige zeearm, nu is het een paradijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. De verschillende havens van Veere zijn een goed vertrekpunt. In het Veerse Meer wachten talloze onbewoonde eilandjes om ontdekt te worden. Afmeren bij deze bijzondere plekjes is een aanrader. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Bezoek de website

VEERSE KREKEN

HEERLIJK WANDELEN

Veere heeft een prachtig buitengebied met veel wandel- en ruiterpaden. De routes voeren langs het Veerse Meer, de Veerse kreken die diep het land insnijden en door het bos. In en rond de kreken leven heel wat vogels zoals: kuifeend, kleine karekiet en rietzanger. In het bos is een slaapplaats van kleine zilverreigers. Hier broeden zangvogels, de wielewaal en roofvogels. Staatsbosbeheer heeft een heerlijk wandelroute door het gebied aangelegd. Start bij de parkeerplaats bij de Kraaiennestweg en volg de blauwe route.

Bezoek de website

VVV ZEELAND

ONTDEK ZEELAND

Brede, goed toegankelijke en schone zandstranden. Gezellig levendig volop sportieve mogelijkheden of juist helemaal verlaten zodat je alleen het ruisen van de branding hoort. Lekker voor je strandhuisje een boek lezen in de voorjaarszon, luxe loungen bij een beachclub wanneer de zon ondergaat, in de golven duiken tot je buiten adem bent of door de najaarsstormen van je sokken geblazen worden. Strand en zee zijn in Zeeland het hele jaar door goed!

Bezoek de website