Veerse strandje

Strandje Veere - Bert Knot ©

Net buiten Veere gelegen aan het Veerse Meer is in 2012 een nieuw gemaakt strandje voor recreatie aan het Veerse Meer (locatie). Dit is een prima plek om na een bezoek aan Veere even uit te blazen of bijvoorbeeld te picknicken. Voor zwemmers zijn er twee drijvende ballenlijnen aangelegd die de recreatievaart uit de buurt houden. Het Veerse strandje is openbaar en kan door iedereen bezocht en gebruikt worden.

Perfecte plek voor een dagje uit!

 

Over de aanleg van het strandje

Voor de aanleg van het strandje is eerst de plek afgegraven voordat het nieuwe zand gestort kon worden. De afgegraven grond is in het Veerse Meer gestort. Tevens is het maaiveld achter het strandje afgegraven, deze grond is weer hergebruikt in als bekleding .

Voor het strandje is er 7000 m3 zeezand aangevoerd en opgespoten. Het nieuwe strandje heeft een oppervlakte van 3850 m2. Voor een goede bereikbaarheid is een schelpenpad van gerealiseerd. Voor zwemmers zijn er 2 drijvende ballenlijnen aangelegd die de recreatievaart uit de buurt houden. Ter afscherming zijn er ook totaal 200 meter van stuifschermen aangebracht, bestaande uit rijshout.

Locatie op Google Maps.

Gegevens