Museum Veere

Museum Veere

Museum Veere is gevestigd in twee prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het monumentale Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere en de beroemde vergulde beker van Maximiliaan (zie foto). De Schotse zolder vertelt het verhaal van de Schots-Veerse handelsrelaties. De oude Vierschaar laat zien hoe, lang geleden, recht werd gesproken. Door het jaar heen organiseert Museum Veere activiteiten en tentoonstellingen die de historie van de stad steeds op een andere manier belichten.

Museumwinkel

In de museumwinkel zijn blijvende herinneringen te koop aan een bezoek aan historisch Veere. De winkel is geopend tijdens reguliere openingstijden van het museum. Alleen even rondkijken of iets kopen? Dat kan, de winkel is gratis te bezoeken. Ook barst de museumwinkel van bijzondere geschenken zoals sieraden, handwerkpatronen en -pakketten en ons Zeeuwse tartan (textiel). Verder zijn er volop boeken en fijne kunstkaarten en ansichtkaarten. En niet te vergeten het Museum Veere memoryspel. Er is ook een webshop.

Trouwen, VVV en vergaderen

De sfeervolle zalen van het museum worden verhuurd voor uiteenlopende activiteiten zoals: recepties, vergaderingen, workshops. In de trouwzaal van het Stadhuis worden ook huwelijken voltrokken. In het Stadhuis is een VVV-inspiratiepunt gevestigd.

Zeiltochten op het Veerse Meer

Van juni tot en met september kunt u op woensdag en donderdag historisch Veere van binnen en van buiten ontdekken. Museum Veere organiseert in samenwerking de Stichting Behoud Hoogaars vaartochten op het Veerse Meer. Aan boord van een authentieke zeilschip voel je de wind, hoor je het ruisen van het water om de boeg en zie je het schilderachtige silhouet van de stad.

Een tocht met een authentieke hoogaars over het Veerse Meer is een unieke ervaring. Tijdens de tocht heb je prachtig zicht op Veere en de schipper vertelt over de stad en de bijzondere gebouwen en plekken die vanaf het water zijn te zien. De vaartocht duurt anderhalf uur. Na de tocht kun je het museum bezoeken.

Meevaren kan elk jaar van juni tot en met september op woensdag en donderdag om 12:00 en om 14:30 uur. Behalve tijdens de Van Loon Hardzeildagen.

Meer info: Vaartochten Hoogaars

Rondleiding Carillon Stadhuis

Op de zolder van het Stadhuis staat de grote speeltrommel van het carillon. Twee keer per uur zorgt die trommel ervoor dat er vrolijke muziek uit de stadhuistoren klinkt. Wil je weten hoe dat werkt? Ga dan mee met onze unieke rondleiding naar ons ‘verborgen goud’: de trommelzolder! De rondleidingen worden verzorgd door Chris Koole die je er van alles met veel enthousiasme over kan vertellen!

Meer info: Rondleidingen Trommelzolder

Foto's
Gegevens
 • Adres
  Kaai 25-27, 4351 AA Veere
 • Telefoon
  +31 (0)118 50 17 44
 • E-mail
  museum@museumveere.nl
Openingstijden
 • Maandag t/m Vrijdag
  10:00-17:00 uur (vanaf april); gesloten (vanaf november)
 • Zaterdag
  10:00-17:00 uur (vanaf april); 13:00-17:00 uur (vanaf november)
 • Zondag
  10:00-17:00 uur (vanaf april); 13:00-17:00 uur (vanaf november)
Evenementen op locatie
You might also love these events.
Veere By Light Museum Veere
27 december 2022
Veere in kerstsfeer is een belevenis op zich, met brandende kaarsjes voor de ramen en tientallen verlichte kerstbomen naast de voordeuren. Onder de titel ‘Veere by Light’ organiseert Museum Veere daarom deze kerstvakantie, op dinsdag 27 en donderdag 29 december,...
Schotse Huizen - Stadhuis - Veere
19 september 2020
Zaterdag 19 september 2020 is het Open Monumentendag. Tijdens Open Monumentendag openen diverse historische gebouwen de deuren voor publiek. Bezoekers kunnen natuurlijk gewoon het hele jaar door binnenkijken in de twee monumenten waarin Museum Veere is gevestigd, het Stadhuis en...
Consort of Voices
7 september 2019
Ook deze zomer organiseert barokensemble Consort of Voices een concertserie in Museum Veere. In de periode juni t/m september 2019 worden vijf concerten gegeven. De concertserie heeft als titel ‘Op reis door Europa’. 8 juni 2019: “Londen” Instrumentale muziek van...