Kerstconcert Anúna

anuna concert grote kerk

Het is inmiddels een traditie dat Anúna in december ons land aandoet met een tournee. Nu is eindelijk de Grote Kerk van Veere aan de beurt! De raadselachtige ruïnekerk past perfect bij de magische a-capella zang van Anúna. De kostuums, het kaarslicht: alles draagt bij aan een bijzondere ervaring. En die komt heel dichtbij, want de zangers en zangeressen bewegen zich al zingend door de Grote Kerk. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen.

De zangers en zangeressen onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn koesteren hun directe contact met het publiek. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline. Anúna put de inspiratie voor haar rijkgeschakeerde repertoire zowel uit religieuze bronnen als uit oude wereldse folkverhalen. Het speciale kerstprogramma bevat bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a Manger’. McGlynn zet traditionele folk uit Ierland en Schotland om naar mannelijke en vrouwelijke koorstemmen, en mengt de volksmuziek met Middeleeuwse kerkelijke samenzang.

Anúna verzorgde tot en met 1996 de muziek voor wereldact Riverdance, speelde met Elvis Costello en The Chieftains. Vroegere leden waren Hozier en muziekgroep Celtic Woman. Ze maakten muziek voor videogamers en wonnen drie Grammy Awards. Dat ze getekend zijn bij Decca, Universal Classics en Polygram zegt ook al genoeg over de unieke kwaliteit van dit bijzondere koor. Kom ze bekijken bij ons in de Kerk!

Voor meer info en tickets, zie: www.grotekerkveere.nl

Evenementdetails
  • Start datum
    15 december 2019 15:00
  • Categorie