Bevrijdingsconcert

Bevrijdingsconcert Veere's Genoegen

Bevrijdingsconcert Veere’s Genoegen

Muzikaal herdenken en vieren van de bevrijding van Walcheren, in die tumultueuze novembermaand. Met waargebeurde verhalen en muziek, die de vrijheid herdenkt én feestelijk viert. De veertigkoppige harmonie Veere’s Genoegen wordt bijgestaan door een band en gastzangers. De avond wordt extra memorabel door het gebruik van beeld- en videomateriaal, bijzondere verlichting van de Grote Kerk en legervoertuigen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Over het concert

Muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere verzorgt zaterdagavond 9 november een Bevrijdingsconcert in de Grote Kerk in Veere. Het concert staat in het teken van 75 jaar Bevrijding en is de muzikale afsluiting van diverse herdenkingen in de Gemeente Veere.

Op muzikale en gepaste wijze wordt de Bevrijding herdacht én gevierd. Het ruim veertigkoppige fanfareorkest van muziekvereniging Veere’s Genoegen (o.l.v. dirigent Thomas Bruijns) wordt bijgestaan door een band en gastzangers. De avond wordt extra memorabel door het gebruik van beeld- en videomateriaal, bijzondere verlichting en bijzondere decorstukken zoals bijvoorbeeld enkele legervoertuigen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Het muzikale programma wordt aangevuld met het vertellen van enkele waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog die zich hebben afgespeeld in en rondom enkele Veerse kernen. Het publiek kan genieten van diverse soorten muziek, o.a. uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog maar ook van diverse hedendaagse muziek.

Het concert begint zaterdagavond 9 november om 20.00 uur en de zaal is vanaf 19.15 uur geopend voor publiek. Kaarten kosten € 8,50 (inclusief 1 consumptie en garderobe) en zijn online te verkrijgen via de website van muziekvereniging Veere’s Genoegen: www.veeresgenoegen.nl. Er is plaats voor maximaal 450 bezoekers. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Veere.

Evenementdetails