Rondleiding expo met lezing

Alfons van Dijck - Gezicht op Veere - Museum Veere

Dat het schilderachtige Zeeuwse stadje Veere een belangrijke kunstenaarskolonie is geweest, is een goed bewaard geheim. Toch woonden en of verbleven hier tussen 1892-1992 ruim duizend beeldend kunstenaars. Uit alle windstreken kwamen zij voor kortere of langere tijd naar Veere om er te schilderen, dat hierdoor zeker tijdens het interbellum, een internationaal kunstenaarskarakter kreeg.

In een lezing met lichtbeelden neemt kunstverzamelaar/gastconservator en auteur van het boek ‘Veere daar moest je geweest zijn’ Joost Bakker (1945) u op een virtuele schildertocht door Veere en vertelt hij over de kunstenaars en de plekken waar zij woonden en/of werkten.
Na de lezing in de Beeldenzaal van Museum Veere van ongeveer een uur, bezoekt hij samen met u de tentoonstelling ‘Veere daar moest je geweest zijn’ op de locaties Schotse Huizen en Stadhuis.

Na het bezoek aan de tentoonstelling kunt u een wandeling door Veere maken en langs de huizen van de Veerse schilders lopen en zich verplaatsen in de tijd toen Veere nog een soort Zeeuws ‘Montmartre’ was.

Datum: 2 september 2019 en bij veel interesse volgen er mogelijk nog nieuwe data.
Tijd: 13.30 uur tot ong. 15.00 uur
Reserveren: zie museumveere.nl/contact

Evenementdetails
  • Start datum
    2 september 2019 13:30
  • Categorie