Open Tuinenweekend 2020

Laat je inspireren tijdens het jaarlijkse Open Tuinenweekend!

Dit jaar alweer de 13e editie op zaterdag 13 juni (11-17 uur) en zondag 14 juni (12-17 uur). Veere Stokrozenstad toont zich in juni van haar bloemrijkste kant. De pittoreske steegjes zijn bezaaid met stokrozen en over oude stadsmuren slingert uitbundig bloeiende blauwe regen. Achter de monumentale gevels gaan bijzondere tuinen schuil. Tijdens het open tuinenweekend, traditioneel in het tweede weekend van juni, stellen tien particuliere eigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter.

INSPIRATIE

De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Ook bezoekers die eerder een open tuinenweekend hebben bezocht, kunnen nieuwe inspiratie opdoen. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals verkoop van kunst, brocante, of zelfgemaakte versnaperingen.

STOKROZEN

In tuin 10, Wagenaarstraat 12, is een stokroos-informatiepunt met artikelen en demonstraties geïnspireerd op het thema Veere Stokrozenstad. Daarnaast kunt u hier terecht voor informatie over diverse stokroosrassen.

MUZIEK

Op zaterdag 13 juni wordt ook het Carillonfestival georganiseerd met o.a. een concert van bloemenmelodieën op het carillon van het oude Stadhuis. Het open tuinenweekend wordt feestelijk afgesloten met een vrij toegankelijk ‘bloemenconcert’ door vrouwenkoor Quodlibet om 17.30 uur in de Kleine Kerk. Inwoners van Veere en bezoekers van het tuinenweekend zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Na afloop is er voor iedereen een drankje en hapje.

COMBI

Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere.

Bekijk de folder met route (van 2019) – pagina 1pagina 2

Meer info: Open Tuinenweekend

Entree per tuin Є 2,-. Passe-partout voor alle tuinen Є 10,-. Een passe-partout inclusief plattegrond is verkrijgbaar in de Kleine Kerk of in de deelnemende tuinen. Een losse entreekaart betaalt u in de betreffende tuin. Het officiële startpunt is de Kleine Kerk, Kapellestraat 27, 4351 AL Veere.

De totale route is prima te voet of per fiets af te leggen. De stadskern en het buitengebied zijn per auto bereikbaar, maar houdt u aan de lokale parkeerregels. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het Veerse krekengebied.

www.veere-stad.nl/opentuinenweekend

Evenementdetails
  • Start datum
    13 juni 2020 11:00
  • Eind datum
    14 juni 2020 17:00
  • Categorie