Open tuinenweekend Veere 2022

Open tuinenweekend Veere – Zaterdag 11 juni en zondag 12 juni 2022.

Voor de 13e keer staan 10 tuinen in de kern van Veere en in het omliggende buitengebied voor u open. U kunt de tuin individueel bezoeken of koop een passe-partout voor het hele weekend. De opbrengst is bestemd voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Startpunt Kleine Kerk Veere, ingang Kapellestraat 27. De Protestantse Gemeente Veere nodigt u uit een kijkje te nemen in de Kleine Kerk om de authentieke, soms nog 17e-eeuwse inrichting te bewonderen. U krijgt informatie over de geschiedenis van de kerk en het programma van het tuinenweekend. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een ambachtelijk gebakken taartje kunt u luisteren naar muziek. (Toegang gratis)

Datum:

Zaterdag 11 juni en zondag 12 juni 2022 van resp. 11:00 tot 17:00 uur en van 12:00 tot 17:00 uur
 
Entree per tuin: € 2,— p.p.
Passe-partout: € 10,— p. p.

Een passe-partout is strikt persoonlijk en geeft toegang tot alle tuinen gedurende het gehele weekend. Zowel een losse entree kaart als een passe-partout koopt u in één van de deelnemende tuinen. Passe-partouts zijn ook verkrijgbaar in de Kleine Kerk, die als centraal informatiepunt dient.
De aangegeven route die wordt opgenomen in de folder is slechts een indicatie: u kunt de tuinen in willekeurige volgorde bezoeken. Met het oog op spreiding van de bezoekers is dit zelfs aan te raden.
De opbrengst van de entreegelden en verkoop van artikelen komt volledig te goede aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen.
Wandelroute
Tijdens uw tocht langs de deelnemende tuinen bestaat de mogelijkheid aan te sluiten op de wandelroute over de Veerse stadswallen (met informatie over de roemrijke historie van Veere)
Honden worden nergens toegelaten.
 
Parkeren
De tuinenroute is voor liefhebbers van een kleine wandeling te voet af te leggen. Het buitengebied bereikt u ook per fiets of met de auto. Zie www.Veere-stad.nl voor parkeeraanwijzingen in het centrum van Veere. Let op: diverse parkeerplaatsen in het centrum zijn alleen voor vergunninghouders. De organisatie van het open tuinenweekend is niet aansprakelijk voor parkeerboetes.
Evenementdetails