Lezing De walvis & Veere

Walviskaak aan de muur

Zondag 19 januari 2020 is in Museum Veere de eerste ALMA lezing van dit jaar. Elke derde zondag van de maanden januari, februari en maart organiseert het museum een speciale Alma-middag. Deze keer is de eer aan Veronica Frenks, gastdirecteur van Museum Veere. De titel van haar lezing is: De walvis en Veere.

De walviskaak van Veere bestaat echt al minstens vierhonderd jaar. In 2019 is hij geconserveerd en onderzocht. Museum Veere wijdt er samen met de Walcherse Archeologische Dienst en de Gemeente Veere een kleine tentoonstelling aan ‘Walviskaak aan de muur

Veronica Frenks onderzocht het belang van de walvis voor Veere. Een interessant verhaal, dat gedeeltelijk is te lezen in het gelijknamige boekje ‘Walviskaak aan de muur’.

Tijdens de Alma-middag gaat Veronica Frenks in op de walvisvaart en de betekenis van de walvissen voor Veere. Aansluitend is er de mogelijkheid de expositie te bezoeken.

Meer info & aanmelden: www.museumveere.nl/almalezingen

Na afloop van de lezing is het mogelijk een speciaal Veers menu in één van de Veerse restaurants te reserveren. Deze keer in Brasserie De Peperboom.

Evenementdetails
  • Start datum
    19 januari 2020 15:30 uur
  • Eind datum
    19 januari 2020 17:00 uur
  • Categorie