13 november – Rob de Wijk

Serie literaire gesprekken met centraal thema ‘landen’

Er speelt veel in de wereld. Onrust in Groot-Brittannië door Brexit, het aftreden van Boris Johnson en het overlijden van the Queen. De Russische inval in de Oekraïne. En de invloed van de nieuwe wereldmacht China wordt ook hier steeds beter voelbaar. Een bron van inspiratie voor schrijvers. En voor de Grote Kerk Veere, PZC en boekhandel de Drvkkerij een aanleiding om de diepte in te duiken.

Gedurende november organiseren zij drie literaire gesprekken in de Grote Kerk Veere met schrijvers Tim de Wit, Lisa Weeda en Rob de Wijk over hun nieuwe boeken, respectievelijk Wankel Koninkrijk, Aleksandra en De nieuwe wereldorde.

Allereerst interviewt Jan van Damme journalist, presentator en schrijver Tim de Wit over zijn boek Wankel Koninkrijk op zondag 6 november in de Grote Kerk Veere. De achtbaan aan politieke gebeurtenissen, intriges en vooral… chaos die Tim zag in de 7 jaar dat hij woonde in Londen komen aan bod in dit boek.

Vervolgens gaat Jan van Damme in gesprek met schrijfster Lisa Weeda, Volkskrant literair talent 2022 over haar boek Aleksandra op donderdag 10 november. Lisa deed jarenlang onderzoek voor haar debuutroman Aleksandra.
Hierbij deed ze de historische kennis op om in te zetten en het verhaal van haar 97-jarige oma los te maken. Zo werd het onderzoek de basis waarop ze haar roman kon bouwen, waardoor een spanning bestaat tussen fictie en werkelijkheid.

Afsluitend ontvangt Oscar Garschagen hoogleraar internationale betrekkingen en schrijver Rob de Wijk over zijn boek De nieuwe wereldorde op zondag 13 november in de Grote Kerk Veere. In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat de 2017 route van president XI – China is in 2049 de leider van de wereld – gaat lukken.

Evenementdetails
  • Start datum
    13 november 2022 15:30
  • Eind datum
    13 november 2022 18:00
  • Categorie