OPEN TUINENWEEKEND VEERE

Dit jaar alweer de 13e editie op zaterdag 13 juni (11-17 uur) en zondag 14 juni (12-17 uur). In het tweede weekend van juni vormt Veere Stokrozenstad het bloemrijke decor voor het jaarlijks terugkerend open tuinenweekend. Naar goede traditie stellen tien particuliere eigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De tuinenroute voert langs de pittoreske steegjes van Veere die, bezaaid met stokrozen, een spectaculaire aanblik bieden.

Primeur in Veere: het Stokrosarium

Zelfs de trouwste bezoekers van het tuinenweekend kunnen weer volop nieuwe inspiratie opdoen. Zo is een aantal tuinen nog niet eerder te bezichtigen geweest. Bovendien opent dit jaar het ‘Stokrosarium’ waar een verscheidenheid aan kleuren en vormen van verschillende stokroosrassen is te bewonderen. Een must see voor de echte stokroosliefhebber, die hier ook aanverwante Alcea soorten en kruisingen treft.

Toegang

In tuin 10, Wagenaarstraat 12, is een stokroos-informatiepunt met artikelen en demonstraties geïnspireerd op het thema Veere Stokrozenstad. Daarnaast kunt u hier terecht voor informatie over diverse stokroosrassen.

Muziek

Op zaterdag 13 juni wordt ook het Carillonfestival georganiseerd met o.a. een concert van bloemenmelodieën op het carillon van het oude Stadhuis, te beluisteren in de naastgelegen tuinen.

Combi

Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere.

Route

De totale route is prima te voet of per fiets af te leggen. De stadskern en het buitengebied zijn per auto bereikbaar, maar houdt u aan de lokale parkeerregels. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het Veerse krekengebied.

Bekijk de folder met route [link volgt t.z.t.]

Toegang

De entree per tuin is Є 2,-, een passe-partout voor alle tuinen kost Є 10,-. De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere (Kapellestraat 27). De kerk vormt het officiële startpunt van de tuinenroute en is tijdens het gehele weekend geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.

Recente reacties
    Archieven
    Categorieën
    • Geen categorieën