Zaterdag 16 juli om 19.00 uur bespeelt Janno den Engelsman, stadsbeiaardier van Middelburg, Bergen op Zoom en Zierikzee, de stadhuisbeiaard van Veere. Tijdens dit tweede zomeravondconcert klinken de klokken weer door de hele stad. Het publiek kan deze avond genieten van stukken van onder andere Johan Sebastian Bach en Enrico Einaudi. Met muziek uit de 16e tot en met 20e eeuw is er een mooi en gevarieerd programma. In de speciale luistertuin aan de Stadhuisstraat 1 krijgt het publiek een toelichting op het programma en kan vervolgens de verrichtingen van de beiaardier niet alleen horen maar ook zien. De tuin is om 18.30 uur open, de toegang is gratis. Het complete programma is te vinden in de vitrine van het stadhuis en op de website van Museum Veere: www.museumveere.nl/.

Videoverbinding

Het werk van de beiaardier speelt zich hoog in de toren van het stadhuis in Veere af. Normaal gesproken is dat onzichtbaar voor de luisteraars. Speciaal voor de zomerconcerten kunnen bezoekers in de luistertuin het spel van de beiaardier live volgen op een beeldscherm.

Janno den Engelsman

Janno den Engelsman studeerde orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Na deze studie volgde hij priv√©lessen bij de organist Liuwe Tamminga in Bologna, Itali√ę. Hij won prijzen op orgelconcoursen in Leiden (1996) en Nijmegen (2002). In 2006 werd hem voor zijn muzikale werkzaamheden de Sakko Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren toegekend. Na het behalen van het Masterdiploma in 2007 aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, volgde hij aanvullende beiaardcursussen bij Geert D’hollander.

Als organist, beiaardier en basso-continuo speler speelt hij in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij les en is hij dirigent van kamerkoor Sasso Montanari. Hij is organist-titularis van de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en daarmee bespeler van het monumentale Ibach-orgel. Janno den Engelsman is stadsbeiaardier van Middelburg, Bergen op Zoom en Zierikzee.