Eén keer per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag: Reddingbootdag. De volgende is aanstaande zaterdag 6 mei 2017 tussen 10:00 en 16:00 uur. Deze dag is ook het KNRM station in de Oostwatering aan de Polredijk 19 A open.

Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.