Sinterklaas in Veere

Zoals elk jaar doet Sinterklaas Veere en de scholen nog even aan op 5 december! Ter hoogte van de Jachtclub komt om 9:00 uur de boot van Sinterklaas met pieten en cadeautjes aan in de haven van Veere. Ben je erbij?

Veere in de lichtjes

Van 8 december tot en met 5 januari is het centrum van Veere ook dit jaar weer sfeervol versiert met kerstbomen en stralende lichtjes.

14-15 december: Adventsmarkt Kleine Kerk

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december wordt weer de traditionele Adventsmarkt gehouden. De adventsmarkt is een markt van “Goede Doelen” en een prima plaats voor uw jaarlijkse kerstinkopen. Een eerlijke en vooral heerlijke markt.

De markt begint op vrijdag 14 december om 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Op zaterdag 15 december kunt u tussen 10:00 en 17:00 uur uw inkopen doen. De markt wordt gehouden in de Kleine Kerk aan de Kapellestraat 27.

Op zaterdag en zondag wordt op de Markt in de stad ook de traditionele Dickens Kerstmarkt gehouden.

15-16 december: Dickens Kerstmarkt

Kom in het weekend van 15 en 16 december alvast in kerstsferen in het pittoreske Veere. Vanaf begin december is Veere prachtig verlicht door tientallen kerstbomen en waan je je terug in de tijd. Op het knusse marktpleintje van Veere staan tijdens de kerstmarkt zo’n 40 kramen met de lekkerste etenswaren en de bijzonderste kerstdecoraties. In de “kerstcafé’s” kun je jezelf opwarmen met snert, warme chocolademelk en natuurlijk glühwein voor je klaar! We zien je graag in Veere!

Zaterdag 15 december van 11.00 – 20.00 uur & zondag 16 december van 11.00 – 17.00 uur. Meer info: kerstmarktveere.nl

Veere by Light

Veere in kerstsfeer is een belevenis op zich, met brandende kaarsjes voor de ramen en tientallen verlichte kerstbomen naast de voordeuren. Onder de titel ‘Veere by Light’ organiseert Museum Veere daarom deze kerstvakantie, op donderdag 27 en vrijdag 28 december, weer een gezellige stadswandeling voor de hele familie.  

Zodra de schemering valt, leidt een gids de deelnemers door de steegjes van Veere en vertelt daarbij de bijzondere verhalen die achter de historische gevels schuilgaan. Kinderen krijgen een kleurrijke lampion mee voor onderweg, na afloop mogen ze de lampion mee naar huis nemen. Museum Veere zorgt ervoor dat bij terugkomst in het museum een heerlijk glas glühwein of een beker warme chocolademelk met lekkers klaarstaat in de gezellige oud-hollandse stijlkamer. Een leuke activiteit voor het hele gezin!

MEEDOEN?

Zowel op 27 als op 28 december start de wandeling om 16.30 uur vanuit Museum Veere, locatie De Schotse Huizen, Kaai 27 in Veere. Het programma duurt tot ongeveer 18.00 uur. Kosten: € 9,50 p.p. inclusief museumbezoek (kom daarvoor iets eerder) en glühwein/chocolademelk en lekkers. Museumkaarthouders betalen € 7,50, kinderen t/m 12 jaar € 4,50. Het aantal plaatsen in beperkt, dus reserveer via evenementen@museumveere.nldan ben je zeker van een plaats.

 

 

 

Foto: Gijs Koole Fotografie