Stadsbeiaardier van Veere, David van der Vlies, geeft zaterdag 29 augustus een bijzonder carillonconcert met ‘originele’ beiaardmuziek. Omdat in vroeger tijden veelal werd ge├»mproviseerd op de beiaard, is weinig muziek voor dit instrument opgeschreven. Slechts enkele boeken zijn overgeleverd waar David van der Vlies verschillende stukken uit speelt. Zijn optreden is het vierde en laatste zomerconcert van dit seizoen. Het begint om 19.00 uur en de muziek is in de hele stad te horen.

Bij dit concert zal David van der Vlies muziek spelen uit het beiaardboek van F. de Prins en J. de Gruijtter uit de 18e eeuw. Daarnaast speelt hij muziek van Matthias van den Gheyn, de neef van de Veerse klokkengieter. Van der Gheyn werkte destijds ook mee in de klokkengieterij en heeft ongetwijfeld het instrument in Veere bespeeld.

De andere helft van het programma bestaat uit muziek van na 1900, waarvan veel op schrift is vastgelegd. Het zijn uiteenlopende stijlen, van klassiek tot modern. Te horen zijn werken van onder meer J. Pozdro (1953), B.J. Franssen (1964), L. Toebosch (1984), F. Devreese (2000) en D. Manneke (1996/2007).

Het complete programma is aan het einde van de week te vinden op de site van het museum (www.museumveere.nl) en ligt tijdens het concert bij het info-kastje van het stadhuis. Na afloop, om ca. 20.00 uur, heeft iedereen de mogelijkheid om in de hal van het stadhuis kennis te maken met de beiaardier.