Veere is één van de meest verrassende plaatsen van Zeeland. Een stadje met een combinatie van een nog zichtbaar groots verleden, hedendaagse gezelligheid en de nabijheid van het altijd boeiende water. In weinig plaatsen is cultuurhistorie zó verweven met natuur. Mede daardoor lééft de historie in Veere. Anna van Borsele, vrouwe van Veere en gekleed in middeleeuwse kledij, neemt je mee voor een wandeling door het schilderachtige stadje met haar gigantische kerk, haar ommuurde tuinen en haar haven. Onderweg breng je een bezoek aan het stadhuis op de Markt en aan een museum over de Schotse wolhandel, die is ondergebracht in twee koopmanshuizen aan de Kaai. In dit museum (De Schotse Huizen) vind je ingerichte stijlkamers, streekdrachten en de originele beelden van de Van Borseles uit de 16de eeuw, die eens de gevel van het stadhuis sierden. Inclusief een bezoek aan museum De Schotse Huizen op vertoon van je voucher.

Deelname kost € 9,00 per persoon voor volwassenen en € 4,00 per persoon voor kinderen t/m 12 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle VVV’s in Zeeland (inclusief VVV Ouddorp aan Zee) of direct online via www.vvvzeeland/nl/webshop/e-tickets.

Iedere dinsdag in juli en augustus van 13.30 tot 15.00 uur.

Helaas is er voor de rondleiding op 19 juli geen Anna van Borsele gids beschikbaar, deze rondleiding zal daarom niet door een gids gekleed als Anna van Borsele verzorgd worden.