De Zeeuwse beeldend kunstenaar Antoine Mes werd in september 90 jaar. Deze mijlpaal viert Museum Veere met een grote overzichtstentoonstelling: ‘Antoine Mes 90’. De Zeeuwse commissaris van de Koning Han Polman opende de tentoonstelling op feestelijke wijze. Samen met de kunstenaar blies hij 90 kaarsjes uit die op de grote verjaardagstaart brandden! De bijzondere taart werd speciaal voor Antoine Mes gebakken en in stijl gedecoreerd door bakkerij Schrieks uit Middelburg.

Antoine Mes is door en door Zeeuw, geboren in Middelburg, waar hij nog steeds woont. Zijn werk is doortrokken van Zeeland en Zeeland doortrokken van zijn werk. Tal van scholen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen zijn door hem voorzien van reliëfs, wandschilderingen, glas- in-loodramen en andere vormen van monumentale kunst. En wie zijn landschapsschilderijen heeft gezien, kan de ruime polders van Zeeland niet meer ervaren zonder die te associëren met zijn composities.

De overzichtstentoonstelling met veel van Mes’ landschappen is tot en met zondag 11 maart 2018 in het Stadhuis en de Schotse Huizen te zien. Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op de speciale tentoonstellingspagina van Museum Veere.

Winteropeningstijden
Tot en met 5 november 2017 kunt u de tentoonstelling dagelijks bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf 6 november tot en met eind maart is Museum Veere geopend op zaterdag, zondag en in schoolvakanties van 13:00 uur tot 17:00 uur.