Op zaterdag 4 en zondag 5 juli slaat re-enactmentgroep Campvere zijn Middeleeuwse kampementen op in het centrum van Veere. De spelers brengen de hoogtijdagen van de Schots-Veerse geschiedenis letterlijk tot leven. Bezoekers lopen tussen de Middeleeuwers, bekijken hun ambachten en kunnen op bezoek in het adellijke huishouden van Wolfert van Borsele en Mary Stewart.

Op 4 en 5 juli wordt Veere ondergedompeld in Middeleeuwse sferen. Re-enactmentgroep Campvere laat dit weekend levendig zien hoe het er in de 15de eeuw, het hoogtepunt van de Schotse geschiedenis, in Veere aan toe ging. Ze slaan hun tenten op, zwermen uit over de stad en laten de ambachten van die tijd zijn: kalligraferen, wol kaarden, borduren, houtsnijden. De chirurgijn behandelt zijn pati├źnten en ook de goudsmid laat zijn werk zien. In de beeldenzaal van de Schotse Huizen aan de Kaai ontvangen Wolfert van Borsele en zijn vrouw Mary Stewart gasten in hun adellijke huishouden.

Muziek

Door de straten klinkt de vrolijke muziek van een doedelzakspeler en het carillon van het Stadhuis waarop beiaardier David van der Vlies Schotse melodie├źn speelt. Op zaterdag treedt op verschillende plaatsen in de stad de Middeleeuwse folkgroep Slag ende Stoot op.

Meer Schotse activiteiten

Tot en met 26 juli is in Museum Veere het Scottish Diaspora Tapestry te zien. Dit geborduurde wandtapijt van 164 meter laat zien wat de Schotten in de loop der eeuwen voor de wereld hebben betekend. Rondom deze tentoonstelling worden door Museum Veere en de Stichting Veere-Schotland verschillende Schotse activiteiten georganiseerd: Elke zaterdag een stadswandeling door Schots-Veere, afgesloten met een Schotse afternoon tea in de Campveerse Toren en tot slot treedt op 18 juli folkzanger Brian McNeill op in de Kleine Kerk.

Meer informatie op www.museumveere.nl.