Een uniek zondagmiddagconcert op zondag 27 mei 2018 in de Grote Kerk van Veere van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson samen met de pianisten Arthur en Lucas Jussen is het startschot van de nieuwe en ambitieuze plannen voor de Grote Kerk in Veere. Samenwerking tussen Zeeuwse en nationale culturele organisaties staat hierbij centraal.

Naar verwachting keren zowel Amsterdam Sinfonietta als het Nationaal Ballet jaarlijks terug naar Veere, gaan Filmmuseum Eye en fotoarchief Maria Austria in samenwerking met Fotomuseum Foam tentoonstellingen organiseren en komt het Amsterdam Light Festival met een bijzondere ‘Veerse editie’. Het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) Zeeland vult in het najaar het thema “Kerkmeester” in, in samenwerking met een beeldend kunstenaar.
 
Karla Peijs, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere, informeert voorafgaand aan het concert genodigden en bezoekers informeren over de plannen en culturele multidisciplinaire programmering voor 2019 en de jaren erna.
Meer info: www.grotekerkveere.nl