dsc05571_1024Rond de kerstdagen klinkt er bijzondere muziek van de Veerse beiaard. Aanstaande zaterdag, tijdens de Dickens Kerstmarkt, bespeelt gastbeiaardier Richard de Waardt van 12:00 tot 13:00 u. het prachtige carillon van Veere. Het programma is helemaal afgestemd op de kerst en de beiaardier zal een grote verscheidenheid aan kerstklanken uit de klokkentoren toveren. Richard de Waardt is stadsbeiaardier van zowel het Stadhuis als de toren van de St. Laurenskerk te Rotterdam.

Op donderdag 22 december van 12:00 en 13:00 uuur speelt de stadsbeiaardier van Veere, David van der Vlies, het carillon een uur lang met de handen en de voeten.

Natuurlijk klinkt traditiegetrouw de beiaard in de kerstnacht op 24 december. Dan kunt u horen hoe de zoete carillonklanken het kerstkind aankondigen. Na de kerstnachtdienst in de Grote kerk zal een groep mensen onder leiding van ds. Gerrit Klein onder het stadhuis een aantal bekende  kerstliederen zingen. Wilt u meezingen? Dat kan! Naar verwachting zal iets na 23.30u begonnen worden met het zingen. Beiaardier Jan Wisse zal het carillon van 23.00u. tot 23.50u. bespelen.