Met de feeëriek verlichte steegjes van Veere als entourage, verzorgt het Zeeuwse vrouwenkoor Quodlibet op dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag) om 14:30 uur in de Kleine Kerk Veere een sfeervol kerstconcert. Het programma bevat ‘voor elk wat wils’: van oudhollandse klassiekers tot mystieke muziek uit Scandinavië en zelfs een nieuwe compositie die nog niet eerder voor publiek is uitgevoerd. Ook liefhebbers van Engelse Christmas Carols worden niet teleurgesteld. Onder leiding van dirigent Willie den Hollander neemt het koor u mee op kerstreis langs diverse landen en muziekstijlen. Kom en laat u verrassen!

Traditionele klassiekers én een heuse wereldprimeur
Op veler verzoek zingt Quodlibet nogmaals de beroemde ‘Ceremony of Carols’ van de Engelse componist Benjamin Britten, begeleid door harpiste Lenie de Meij. Het vrolijke ‘Wolcum Yole’, aan het begin van deze liederencyclus, brengt u meteen in kerststemming. Met de serene tonen van Ola Gjeilo, één van de lievelingscomponisten van het koor, gaat de muzikale reis verder naar de uitgestrekte vlaktes van de koude Scandinavische toendra. Ook uit Frankrijk, Hongarije en zelfs Moldavië klinken sfeervolle melodieën. Van eigen bodem zingt het koor meerstemmige klassieke liederen zoals ‘O kindeke klein’ en ‘Stille Nacht’. Maar u bent ook getuige van een heuse wereldprimeur: de Haagse musicus Jan Jansen componeerde ‘A Slumbersong of the Madonna’ voor sopraan en orgel. Dit slaapliedje, op een tekst van Alfred Noyes, wordt tijdens het concert voor het eerst uitgevoerd voor publiek. Jan Jansen neemt daarbij zelf plaats achter het orgel. Jos Vogel begeleidt het koor op piano en orgel. Vocale solisten zijn Oxana Berzan, Nel van den Broeke en Hanneke de Vroe.


Verkoop kaarten

De toegang bedraagt Є 10,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de entree van de Kleine Kerk Veere (ingang Kapellestraat), maar het is ook mogelijk te reserveren via [email protected]. Het programma heeft geen pauze. Voor meer informatie: www.quodlibet.nl of volg de facebookpagina.