Veere in kerstsfeer is een belevenis op zich, in december en januari verlichten tientallen kerstbomen naast de voordeuren de straten, kaarsjes branden achter de ramen. Het frisse winterweer nodigt uit voor een kop warme chocolade in een van versierde restaurants. Rond de kerst worden verschillende evenementen georganiseerd.

Kerstmarkten
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december kunt u in de Kleine Kerk naar de jaarlijkse Adventsmarkt. Een eerlijke en heerlijke markt van Veerse goededoelenorganisaties. Hier vindt u prachtige kerststukken, heerlijke winterlekkernijen en volop gezelligheid. Inkopen doenmet een goed gevoel! Lees meer over de Adventsmarkt.

Op zaterdag 16 en zondag 17 december is het centrum van Veere helemaal in Dickensstijl gestoken bij de traditionele Kerstmarkt. Overal ziet u mensen in kleding uit de Victoriaanse tijd, marktkooplieden brengen hun bijzondere kerstartikelen aan de man. Er is muziek, er is glühwein en natuurlijk een echte kerstsfeer. Lees meer over Kerstmarkt.

Veere by light

U beleeft de sfeervolle stad tijdens ‘Veere by Light’, een winterse stadswandeling voor de hele familie. Op donderdag 28 december en een week later op 4 januari kunt u mee met de gids van Museum Veere. Zodra de schemering valt, leidt de gids de deelnemers door de steegjes van Veere en vertelt daarbij de bijzondere verhalen die achter de historische gevels schuilgaan. Kinderen krijgen een kleurrijke lampion mee voor onderweg, na afloop mogen ze de lampion mee naar huis nemen. Museum Veere zorgt ervoor dat bij terugkomst in het museum een heerlijk glas glühwein of een beker warme chocolademelk met lekkers klaarstaat in de mooi versierde oud-hollandse stijlkamer. Een leuke activiteit voor het hele gezin! Lees meer over Veere by Light