Jan Minneboo en z’n mannen… Veerse kerels met een groot hart die leefden van de zee. Ze respecteerden de elementen, verdienden er hun brood en redden velen van de dood. Ook anno 2011 kent Veere dappere kerels die bij nacht & ontij hun reddingboot bemannen om pro deo anderen te helpen: zij zijn te vinden bij de KNRM Veere.

De Reddingmaatschappij KNRM verricht haar werk sedert haar oprichting in 1824 hoofdzakelijk met vrijwillige bemanningsleden. Mannen en vrouwen uit alle geledingen van de samenleving vormen de vaste basis in de hulpverlening op zee en zijn bereid onder alle omstandigheden gehoor te geven aan noodsignalen vanaf het water.

Op het reddingstation Veere zijn 14 vrijwillige bemanningsleden actief. Om onder alle omstandigheden op een professionele wijze hulp te kunnen bieden wordt door het reddingstation regelmatig geoefend. Op de vaste oefenavond wordt met reddingboot gevaren en worden alle voorkomende handelingen op het gebied van navigatie, communicatie en EHBO getraind.

In 2010 kwamen de Veerse redders ruim 57 maal in actie waarbij aan 120 mensen daadwerkelijke hulp of bijstand werd verleend. Ook u kunt dit werk financieel ondersteunen zodat ook het komende jaar de redders weer kunnen uitvaren.

Ieder jaar heeft de KNRM een leuke open dag waar het publiek kennis kan maken met het werk van en de mensen achter de KNRM Veere.

Ga voor meer informatie naar de website van de KNRM Veere: http://www.knrm.nl/veere

foto: Veerse Courant