Screen shot 2010-05-10 at 12.05.46 AMItaliaans ambachtelijk gemaakt ijs

Aan de oevers van het Veerse meer ligt de Ambachtelijke IJsmakerij Cappello Giallo. Dagelijks worden hier diverse room- en sorbetsoorten op volledig ambachtelijk wijze vervaardig volgens de traditionele Italiaanse school.

Wij bereiden ons ijs met behulp van natuurlijke grondstoffen puur van smaak, geur en kleur. De aller-fijnste producten, een persoonlijke stijl en een onbegrensde liefde voor het vak, dat zijn volgens de ijsbereiders van Cappello Giallo de belangrijkste ingrediënten van het ijsbereiden.

DSC05145In november 2006 hebben wij meegedaan aan de Europese kampioenschappen ijsbereiden op de internationale ijsvakbeurs te Longarone, Italië. Deze competitie ‘Coppa d’ Oro’ is befaamd onder vakgenoten in de hele wereld. De smaak die de deelnemers moesten maken was: Zabaione (advocaat).

De vakjury moest smaak, kleur, geur en structuur “blind” beoordelen. Er waren ongeveer 80 deelnemers uit heel Europa, onder andere uit Duitsland, België, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland. Cappello Giallo eindigde op de 8e plaats en als tweede ijssalon van Nederland. Wij zijn erg trots op dit resultaat, want dat betekent dat wij ons goed kunnen meten op internationaal niveau. Leuk feit is dat ijsbereidster Carla Geelhoed de eerst geplaatste vrouw op deze Europese kampioenschappen is.

foto banaensplit menukrtIn 2008 zijn wij 2e geworden met het beste abrikozenijs van Nederland (zie foto) en dit jaar 2010 hebben meegestreden met de beste ijscreatie van Nederland. Hier zijn wij 5e geëindigd van de 24 deelnemers. Samen met de puntentelling voor het maken van aardbeienijs en de ijscreatie zijn wij als 4e geëindigd als beste ijssalon van Nederland.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om dat overheerlijke ijs zelf te ervaren.

Cappello Giallo
Kaai 1
4351 BA  Veere