Tot en met 31 augustus exposeert fotograaf en interieurmaker Marijn Kluijfhout in de Grote Kerk. De expositie laat in de eerste plaats fotografie zien. Maar daarnaast is er ook grafisch en ruimtelijk werk te zien. Tijdens de tentoonstelling zijn er veel zwart-wit foto’s, meubels, grafisch werk en vervreemdende objecten te zien. De expositie is lekker rauw en onaf. Net als de kerk zelf. De Grote Kerk is open van dinsdag tot en met zondag tussen 11:00 en 17:00 uur.
Twaalf mini-exposities
De grote kerk heeft twaalf nissen. In alle nissen presenteert Kluijfhout verschillend werk. De ene keer sta je midden in de ‘Houten Koppen’: een serie van rauwe, ongepolijste portretten, de andere in onscherpe foto’s. Het ophangsysteem is een wezenlijk onderdeel van de expositie. Per nis staan er twee houten raamwerken. Vanaf de grond tot vier meter hoog. Ze zijn een wezenlijk onderdeel van de expositie. Ze zorgen voor een eenheid in de totale expositie en beschermen de werken tegelijk tegen de uitwerpselen van de vleermuizenpopulatie.
Over Marijn Kluijfhout
Marijn Kluijfhout (1973) is fotograaf en interieurmaker met een voorliefde voor veel contrast en weinig kleur. “Wat ik ookfotografeer, het moet karakter hebben en echt zijn. Daarom werk ik uitsluitend met bestaand licht en op locatie”, zegt hij over zijn werk. Door het combineren van oude en nieuwe technieken zoals zeefdruk, fotografie, houtbewerking, lasersnijden en monoprint heeft Kluijfhout een werkwijze gevonden die bij hem én zijn producten past. Daarbij werkt hij uitsluitend gebruikt hout, lokale en duurzame materialen.