Grote Kerk Veere presenteert

Bach met de Jussens & Amsterdam Sinfonietta

Een uniek zondagmiddagconcert als kennismaking met de Grote Kerk Veere als nieuw, inspirerend en bindend cultureel podium in Zeeland.
 
Na de succesvolle tournee van afgelopen november met Lucas en Arthur Jussen zijn Bachs dubbelconcerten dit seizoen nog een keer te beluisteren in Veere, aangevuld met vier schitterende fuga’s uit de laatste levensjaren van Bach. Beethovens furieuze en tegelijk mystieke Quartetto Serioso maakt het programma compleet.
 
Toegang: € 30 (inclusief drankje na afloop)
Aanvang: 14:30u, inloop vanaf 14.00
Locatie: Grote Kerk Veere, Oudestraat 26 in Veere
Meer info en kaarten: www.grotekerkveere.nl of neem contact op via [email protected] / 0118 611 443
 
Uitvoering:
Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson (viool)
Arthur en Lucas Jussen (piano)

Lancering nieuw cultuurpodium voor Zeeland

Een uniek zondagmiddagconcert op zondag 27 mei 2018 in de Grote Kerk van Veere van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson samen met de pianisten Arthur en Lucas Jussen is het startschot van de nieuwe en ambitieuze plannen voor de Grote Kerk in Veere. Samenwerking tussen Zeeuwse en nationale culturele organisaties staat hierbij centraal.
 
Naar verwachting keren zowel Amsterdam Sinfonietta als het Nationaal Ballet jaarlijks terug naar Veere, gaan Filmmuseum Eye en fotoarchief Maria Austria in samenwerking met Fotomuseum Foam tentoonstellingen organiseren en komt het Amsterdam Light Festival met een bijzondere ‘Veerse editie’. Het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) Zeeland vult in het najaar het thema “Kerkmeester” in, in samenwerking met een beeldend kunstenaar.
 
Karla Peijs, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere, informeert voorafgaand aan het concert genodigden en bezoekers informeren over de plannen en culturele multidisciplinaire programmering voor 2019 en de jaren erna.