‘O beau jardin…’

Franse barokmuziek voor het hof van Lodewijk XIV
Chambonnières, d’Anglebert, L. Couperin en Marais

Ook deze zomer organiseert barokensemble Consort of Voices een concertserie in Museum Veere. In de periode juni t/m september 2018 worden vijf concerten gegeven met muziek van Monteverdi tot Bach. Het openingsconcert is op 16 juni 2018 en heeft als titel ‘O beau jardin’. Het programma bevat Franse barokmuziek voor het hof van Lodewijk XIV.

Muziek was voor Lodewijk XIV erg belangrijk. Iedere dag werd hij omringd met de beste hofmusici zoals Chambonnières, d’Anglebert, Couperin, De Visée en Marais. In dit concert speelt Consort of Voices betoverende muziek van deze componisten waaronder verschillende suites met bekende dansen uit de barok zoals de courante, de sarabande en de chaconne. Laat u verrassen door de vrije préludes voor klavecimbel en statige sarabandes voor de combinatie van klavecimbel en theorbe. Marais, de meester van de viola da gamba, schreef virtuoze muziek zoals de variaties op La Folia. De ‘gouden combinatie’ van viola da gamba, theorbe en klavecimbel zorgen voor een unieke en gevarieerde klankkleur zodat u optimaal kan genieten van deze koninklijke muziek.

Barokensemble Consort of Voices:
Annelies Poortvliet, viola da gamba
Nelleke ter Berg, theorbe
André Poortvliet, klavecimbel

Praktische info

De concerten vinden plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en beginnen om 16:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via het museum en geven ook toegang tot de collectie van het museum. Ook is het mogelijk een passepartout voor de gehele serie aan te schaffen. De overige data zijn: 7 juli (Monteverdi), 28 juli (Bach), 11 augustus (Monteverdi) en 15 september (Franse barokmuziek).
Meer informatie: www.consortofvoices.nl en www.museumveere.nl