De Schotse musicus Brian McNeill geeft zaterdag 18 juli om 20.00 uur een concert in de Kleine Kerk in Veere. McNeill zingt en bespeelt verschillende bijzondere instrumenten. Het concert in Veere is een unieke kans om deze zanger en muzikant live te zien en te horen. Zijn folkmuziek is geliefd bij een groot publiek en sluit aan bij de geschiedenis van de Schotse diaspora. Kaarten zijn te verkrijgbaar aan de zaal en nu al te reserveren via [email protected]

In het spoor van het Scottish Diaspora Tapestry
Op uitnodiging van Stichting Veere-Schotland en Museum Veere brengt Brian McNeill zaterdag 18 juli een speciaal diasporaconcert. In de Kleine Kerk, Kapellestraat 27 in Veere, speelt hij zijn Schotse folkmuziekrepertoire dat hij is zijn 45-jarige carrière heeft opgebouwd. Zijn muziek sluit aan bij de verhalen van het Scottisch Diaspora Tapestry. Dit geborduurde wandtapijt van 164 meter laat, van Antarctica tot de Oostzee en van Australië tot Canada, zien waar de Schotten in de loop der eeuwen zijn neergestreken en welke sporen ze daar hebben achtergelaten. Het tapijt is nog tot en met 26 juli in Museum Veere te zien.

Viool, mandoloncello, gitaren en concertina
McNeill is één van de meest gewaardeerde krachten in de Schotse muziek. Hij is wel omschreven als ‘Scotland’s most meaningful contemporary songwriter’ (The Scotsman). McNeill bespeelt verschillende instrumenten: viool, bouzouki, mandoloncello, diverse gitaren en concertina.

McNeills audiovisuele show ‘The Back O’ The North Wind’, over Schotse emigratie naar Amerika, en de opvolger, The Baltic Tae Byzantium, over de invloed van de Schotten in Europa, kregen wereldwijd positieve kritieken. Brian is onder meer oprichter van de Battlefield Band, en was een aantal jaar hoofd van de afdeling ‘Scottish Music’ van de Royal Scottish Academy of Music and Drama in Glasgow.

Reserveren
Kaarten voor het concert van Brian McNeill zijn nu te reserveren via [email protected] Meer informatie op www.museumveere.nl.