De Chinese tekenaar He Jiang verblijft en werkt van 26 tot en met 30 januari in Veere. Iedereen kan hem aan het werk zien als hij tekeningen maakt langs en van de Veerse Kaai. Als het mogelijk is, tekent hij ook het interieur van enkele Veerse woningen. De Veerse tekeningen worden aangevuld met werk van het waterdorp Xitang die afkomstig zijn uit de collectie van GalleryMaritime uit Middelburg. Zijn oude en nieuwe tekeningen zijn vanaf 31 januari tot en met 6 maart te zien in het Stadhuis van Museum Veere. De nieuwe werken worden opgenomen in de collectie van Museum Veere.

In de 20e eeuw trokken vele kunstenaars naar Veere om er te wonen en te werken. Ze lieten zich inspireren door het prachtige stadje en de levendige haven. Deze kunstenaars worden ook wel “Veeristen” genoemd. He Jiang zet de traditie voort en wordt, mede door de uitnodiging van Museum Veere, de eerste Chinese Veerist.

He Jiang is afkomstig uit Xitang, één van de zes oudste Chinese waterdorpen die gelegen zijn in de Provincie Jiangsu. Hij werkt met de pen en borsteltechniek. In de periode 2006-2009 was He Jiang medeorganisator en deelnemend kunstenaar van het kunstuitwisselingsproject “East meets West” dat door GalleryMaritime werd georganiseerd.